Hogyan lehet hűtőszekrény nélkül élni? Mutatjuk!

Minden hónapban rettegve nyitod ki a villanyszámla borítékját? Mutatunk egy ügyes megoldást, amivel megspórolhatod a hűtőszekrény hatalmas energiafogyasztását. Persze a megoldás nem egyszerű, de zseniális!

A háztartások fogyasztásának egyik súlyos tényezője a hűtőszekrény. A villanyszámla tetemes részéért ez a huncut doboz felel, ami szinte falja az elektromos áramot. Persze van természetes alternatíva, aminek a megépítése nem egyszerű, nem is olcsó, de sok szempontból sokkal emberibb. A Weltevree nevű holland oldal mutatta be a régi időket felelevenítő megoldást, vagyis

a föld alatti kamrát.

Az egész koncepció az őseink által is használt módszerre épül. Floris Schoonderbeek holland tervező pincehűtője ezen felül felettébb elegáns is, letisztult vonalaival, egyszerű fa polcaival és hangulatos fényeivel. A pincehűtő elég tágas, átmérője kicsivel több mint mint két méter. Tárolókapacitása nagyjából 3000 liter, átlagosan körülbelül 10 fokos hőmérséklet uralkodik benne. 

Hogyan lehet hűtőszekrény nélkül élni? Mutatjuk! 1

Hogyan lehet hűtőszekrény nélkül élni? Mutatjuk! 2

A kialakítása viszont nem túlzottan egyszerű feladat, ahogy az alábbi videón is látszik. A Dutch Design Awards döntős terv egyelőre még nem elérhető a nyilvánosság számára, de egy pincehűtő létrehozási költségei nagyjából 17 ezer dollár körül mozognak. Lehet, hogy nekünk egyelőre a villanyszámla kifizetése egyszerűbb feladat, de ki ne szeretne egy ilyen csodálatos kamrát?

Ha tetszett ez a cikk és nem akarsz lemaradni más érdekességről sem, akkor ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.