Nézd meg ezeket a melleket, mielőtt levennék!

Meghökkentő kampány indult el a közösségi oldalakon, mely a mellrák korai felismeréséhez elengedhetetlen önellenőrzésre hívja fel a figyelmet.

Minden közösségi oldalon egységes a szabályozás a fedetlen női mellekkel kapcsolatban. Azokat a fotókat, amiken egy nő meztelen felsőteste látható, az oldal üzemeltetői rövid időn belül mindenféle figyelmeztetés nélkül törlik. Pontosan ez ellen indult el a #FreeTheNipple hashtaggel ellátott kampány, melynek az volt a célja, hogy

a nőket ne korlátozzák, ha éppen meg szeretnék mutatni mellüket az interneten.

Ehhez a megmozduláshoz rengeteg híresség csatlakozott, hosszú ideig az egész internet tele volt a hashtaggel megjelölt képekkel.

Most azonban egy új kampány indult el, mely szintén a közösségi oldalak szabályrendszerét támadja, azonban mindezt egy nemes cél érdekében teszi.

A Check It Before It's Removed (magyarul: Nézd meg, mielőtt eltávolítják) nevű új trend egy szójátékon alapul. Azoknak a hölgyeknek, akinél mellrákot diagnosztizálnak elég gyakran a mellük eltávolításával kell szembenézniük, a közösségi oldalak pedig a fedetlen testű nők képeit távolítják el, innen jött az ötlet a szójátékra. A kampányt a Pink Ribbon Germany indította el, de a képeket természetesen nagyon hamar törölte az Instagram. Mindezzel az volt a céljuk, hogy

felhívják a figyelmet az önellenőrzésre,

ami a mellrák korai felismerésének leghatékonyabb módszere. Honlapjukon azonban még mindig megtalálhatóak ezek a fotó, ide kattintva tudod őket megnézni.

Nézd meg ezeket a melleket, mielőtt levennék! 1

A WHO adatai szerint a mellrák miatt elhunyt nők egy részének megmenthető lett volna az élete, ha időben felismerik a halálos betegséget. Az önellenőrzés megfelelő technikájáról itt is megnézhetsz egy oktató videót. 

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.