Egyes börtöncellákban még te is eltengetnéd a napjaid, de inkább ne tedd!

|

A világ különböző országaiban merőben eltérő módon képzelik el a börtönöket. Van, ahol jobban néz ki egy cella, mint egy szállodai szoba, máshol viszont tényleg elborzasztóak a körülmények.

Közel 10,5 millió ember ül rácsok mögött szerte a világon, ám a rabok helyzete országonként, sőt, börtönönként változó. 

2000 óta a női rabok száma 50%-kal nőtt, míg a férfiaké 18%-kal. Egyre több embert ültetnek le és ez bizony nagyban befolyásolja a börtönökben található körülményeket.

Természetesen össze sem lehet hasonlítani egy elmaradott és egy fejlett ország fegyintézeteinek felszereltségét és lehetőségeit, amit a raboknak nyújtanak.

Meghökkentő, hogy míg egyes helyeken videojátékozni lehet, szakmát tanulni vagy akár a családoddal tölteni az időt, más helyeken pedig a túlzsúfoltság, az erőszak és az embertelen körülmények a jellemzőek.

Ám garantáljuk, hogy leesik az állad, ha ezeket a börtönöket megismered.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.