Egyetemi hallgató tervei alapján készül egy új repülő prototípus

|

Az alapötletet a Gibson Flying V gitár formája ihlette.

A légi közlekedés folyamatosan fejlődik, és a mérnökök igyekeznek arra is törekedni, hogy környezetkímélő megoldásokat fejlesszenek.

Justus Benad, a Berlini Műszaki Egyetem hallgatója egy projekt keretein belül egy olyan érdekes ötlettel állt elő, amely akár megalapozhatja a repülők fejlesztésének jövőjét.

Benad egy hatalmas V alakú repülőt tervezett, amely a számítások szerint az egyedi megoldásoknak hála az átlagosnál 20%-kal kevesebb üzemagyagot fogyaszthatna.

A tervre sokan felfigyeltek, és a holland KLM légitársaság a Delfti Műszaki Egyetemmel közösen már elkezdte építeni a sajátos prototípust. Az első próbarepülésre várhatóan már idén szeptemberben sor fog kerülni, a végleges modellt pedig 2040-ig tervezik kiadni. A Flying V repülőről készült koncepciós rajzokat te is megtekintheted az alábbi galériában.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.