1500 éves kardot talált egy tóban a nyolc éves kislány

|

Múzeumi darabot talált a magát egy kis időre Artúr királynak képzelhető lány.

Saga Vanecek a családjával a svédországi Vidöstern tó környékén kirándult idén júliusban, és a kellemes nyári emlékek mellett egy igazi viking karddal térhetett haza.

Sara ugyanis a tó egyik sekélyebb részén megpillantott egy érdekes formát, amelyet kihúzva a vízből egy igazi ősi karddal találta szembe magát. Később kiderült, hogy a család egy nagyszerű helyszínre bukkant, ahol az archeológusok még több viking antiktárgyat találtak.

Sara kardjáról kiderült, hogy milyen különleges darab, és már a Jönköping County Museum kiállításán csodálhatják meg az emberek.

A lány nehéz szívvel engedte el a kardot, és az apukája még egy adománygyűjtő oldalt is létrehozott, hogy egy replikával lephesse meg Sarát. Az eredeti 1500 éves kard egyébként így néz ki jelen állapotában.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.